Zahradní traktory nebo Dakr?

14.04.2010 12:06

 

Zahradní traktor nebo Dakr?

Označit za zahradní traktor stroje od českého výrobce Dakr není nadsázka. Dark vyrábí multifikční stroje postavené na základní pohonné jednotce Panter FD-2 (6.5 koňských sil, 53kg) a Panter FD-3 (11,5 koňských sil, 118kg).
Pomocí příslušenství vytvoříte z pohonné jednotky různé stroje. Dakr vyrábí takzvaný stavebnicový systém označovaný Panter. Příslušenství Panter je součástí této stavebnice.

Klasické Zahradní traktory mají tvar "malého autíčka kabrioletu" v kterém sedíte. Klasické zahradní traktory jsou určené spíše úpravu trávníku a velkých ploch. Zahradní traktory sečou trávu, odklízí sníh atd.  Velkou výhodnou je že dokáží trávu hromadit ve sběrném koši.

Zahradní traktory od Dakr jsou určeny pro menší pozemky ale s mnohem větším uplatněním. Za strojem musíte chodit. Z Dakr (stavebnice Panter) lze vytvořit sekačku, mulčovač, vozík, kolečko, pluh, dvoububnovou sekačku atd.
Stavebnice Panter je v základu levnější a jeho rozšíření je také o proti klasickým traktorům levnější. Dakr výrobce na sekačky.