Možnosti přitápění domu

06.02.2014 18:13

V období zimních měsíců není nic výjimečného, že i přes plně zapnuté topení zkrátka stále cítíte chlad a zimu. To může být dáno například nekvalitní izolací vašeho domu, nebo nedostatečným výkonem vašich radiátorů či kamen. Naštěstí si však doma můžete velmi snadno a pohodlně přitopit, a to pomocí tepelných zářičů či přímotopů. Na trhu samozřejmě existuje celá řada možností, a tak záleží na vašich potřebách, ale i výkonech. Klima domu lze udržovat několika způsoby elektrického přitápění:

Nejoblíbenější jsou samozřejmě přímotopy, které nabídnou vysoký výkon a rychlé teplo, a to ihned po zapojení do zdroje elektrické energie.

Nejčastějším typem jsou potom teplovzdušné ventilátory, které taktéž stačí zapnout, a pomocí větráků je teplo rozháněno do prostoru. Samozřejmostí bývá jak regulace teplot, tak samozřejmě i regulace intenzity samotného foukání.Ty však samozřejmě nejsou to jediné, čím se dá vzduch ve vaší místnosti ohřát na požadovanou teplotu.

Efektivní přitápění  po zapojení do zásuvky, fungují i tepelné zářiče. Samozřejmě k dispozici jsou jak v mnoha různých výkonech, tak i velikostech. Tepelné zářiče pracuji na stejném principu jako infrasauny, ale tepelné zářiče lze velmi dobře přemístit a je zde možnost regulace takzvaného sálavého tepla, které z nich vychází, a to ihned po zapojení. A tímto způsobem dokážou velmi efektivně prohřát i vaši místnost tak, aby měla požadovanou teplotu.

 Tepelný infra zářič je v několika variantách

  • určený pro postavení
  • pro upevnění na stěnu

mimochodem, toto řešení je často využíváno v koupelnách bez vlastního topení. Funkce bude vždy stejná, a to kvalitní a rychlé teplo, které dokáže výborně zahřát i vás samotné.

Keramické zářiče jsou velkou novinkou v oblasti přitápění domu, nabízejí špičkovou kvalitu a vysoký výkon.

Samozřejmě trh nabízí i celou řadu jiných možností, které nemusí být nutně použity pouze v domácnosti, ale třeba i v kancelářích či jinde. Skvěle tomu vyhovují třeba elektrické konvektory, které dokážou suplovat běžné topení.

Další možností přitápění domu jsou krbová kamna klasická kamna na dřevo a sporáky.