Malotraktory

14.06.2010 10:52

Co je malotraktor

Na internetu najdete pod pojmy malotraktor spousty ruzných strojů. Základem malotraktorů je zvládnout práci velkých traktorů. Malotraktor může mít podobu malého zetoru, nebo klasické "variny". Tj. stroje kdy je základ pohonná jednotka - motor na kolech, spřevodovkou, řídítkama a zařízením na připojení adapterů - a nástavce (adaptéry).

Co říká wikipedie?

Toto jsou v podstatě "menší bratři" velkých traktorů. Na rozdíl od velkých zěmědělských traktorů jsou díky svým kompaktním rozměrům a menší hmotnosti určeny zejména pro drobné farmáře a komunální služby (technické služby měst a obcí). Obvykle proto také bývají vybaveny pro provoz na pozemních komunikacích (vlastní SPZ). Malotraktory jsou dodávány s kabinou (klimatizace, vytápění) nebo bez - vybaveny ochranným rámem ROPS.

Malotraktory jednonápravové - nosiče nářadí

Stroje vybavené základní motorovou jednotkou, obsluha kráčí (nikoliv tlačí) za strojem. Pohon stroje probíhá prostřednictvím mechanické příp. hydrostatické převodovky. Vlastní využití je v možnosti napojení široké škály příslušenství: sečení a mulčování trávy, úprava půdy, úklid komunikací, zimní údržba.

Sekačka dvoububnbová VARI BDR-1200 + Sulka AV-650 (malotraktor?)

Lze zařadit tuto sekačku do malotraktorů? Výrobce Vari tento stroj zařadí jistě mezi malotraktory. Jiný výrobce by sekačku mezi malotraktory nezařadil. Řadu bubnových sekaček s šíří záběru 56 cm, které jsou ve výrobním programu VARI, a.s., nyní nově rozšiřuje dvoububnová sekačka se záběrem 120,2 cm. Tato sekačka je pro sečení rozlehlých lučních pozemků. Větší šířka záběru přináší zvýšení plošného výkonu sečení při stejných provozních nákladech, jaké mají sekačky jednodiskové. Žací bubny mají šířku záběru 2 x 62,2 cm a každý buben je vybaven čtyřmi volně otočnými noži. Žací jednotka má protisměrný pohyb žacích bubnů, posečený porost od obou bubnů je směřován do řádku mezi pojezdová kola sekačky. Sekačku BDR-1200 pohání profesionální motor HONDA GXV 390.

DSK 317 - rozpad sestavy pro orbu

 

DSK 317 s návěsem            DSK 317 s návěsem

DSK 317 orba            DSK 317 s kombinátorem

DSK 317 s bránami - vláčení            DSK 317 rotavátor