Kalová ponorná čerpadla

18.01.2011 12:03

Ponorná čerpadla jsou většinou určena k odčerpávání nežádoucí vody ze sklepních prostor jímek a podobně. Kalová čerpadla mají plováky které zastaví odčerpávání vody pokud je hladina nižší než cca 10 cm. Proto tato kalová čerpadla pod sebou zanechávají značné množství zbylé vody. Konečný úklid tak může být finančně nákladný a časově náročný. Existují kalová ponorná čerpadla se schopností nasávat kalnou vodu při minimální výšce hladiny.

Mminimální zbylá výška hladiny vody snižuje náklady a čas na dočištění čerpaných prostor. Použití většiny drenážních čerpadel je omezeno jen na běžné čerpání drenážní vody nebo na čerpání při nízké hladině kapaliny. Kalová čerpadla značky Unilift CC však umožňuje kombinovat schopnost čerpadla čerpat vodu s obsahem pevných složek o průměru až 10 mm a schopnost čerpat při její velmi nízké hladině. Jestliže sejmete sací koš, Unilift CC se stane čerpadlem, které bude schopno odčerpávat kapalinu až do výšky její hladiny redukované na pouhé 3 mm.

Tato jedinečná schopnost čerpání značištěné vody při velmi nízké hladině umožňuje oproti všem jiným drenážním čerpadlům Grundfos vyčerpání téměř veškeré vody z podlahy, k jejímu úplnému vysušení potřebujete již jen hadr!

K plnému využití sací schopnosti kalového čerpadla při velmi nízké hladině čerpané kapaliny stačí, když z čerpadla sejmete sací koš –, to můžete provést jediným pohybem tak, že mezi sací koš a plášť čerpadla vložíte plochý nástroj a lehce jím otočíte.

využito textu: https://www.akoupelnyatopeni.cz/cerpadla-a-vodarny/kalova-cerpadla/grundfos/kalove-cerpadlo-grundfos-unilift-cc-7-a1-doprava-zdarma