Správa dokumentů (ECM) od M-files

20.09.2013 11:52

Služba M-files patří v současné době mezi špičku v online správě dokumentů a souborů. Systémy na správu dokumentů se označují pod zkratkou ECM, neboli Enterprise Content Management.

Správa tabulkových dokumentů, textových souborů, či prezentací to vše zajišťuje M-files. Tento ECM  systém nabízí uložení souboru v IT síti dostupné skrze internet. Dnes se takovému řešení nazývá "cloudové úložiště". Poskytovatel (M-flies) zajišťuje zobrazování dokumentů a zálohování. Zobrazování obvykle probíhá skrze internetový prohlížeč (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari,..).

M -files řídí a ukládá dokumenty. Hlídá přístupy lidí k nahlížení či zápisu do dokumentů. Hlídá změny a úpravy jednotlivých lidí. Rychlost vyhledávání v dokumentech je jednou z výhod. Velká rychlost je dána práci s takzvanými "meta tagy". Krátkými uloženými textovými informacemi o obsahu dokumentu.

M-files patří mezi nejlepší ECM systémy dle srovnání Top Ten Reviews.  Česká zpráva o tomto  srovnání M-files. Firmy a jednotlivci přechází k M-files od Kerio Workspace, které přestalo mít podporu výrobce. Nástupce Kerio Workspace je Samepage, které je alternativou k M-Files a podobným systémům jako Drop-Box, nebo Google Drive.

V českém prostředí je možná podpora a zavedení m-files. Pomohou Vám správci sítí a datových uložišť, např Comes M-files.