Jaký zvolit výkon klimatizace do domu?

18.07.2013 15:53

Klimatizace libovolného provedení je jistě přínosným doplňkem jakýchkoliv domácích, kancelářských, ale i průmyslových prostor. Pokud se rozhodnete pro pořízení tohoto zařízení, bude pravděpodobně jeden z nejdůležitějších parametrů právě výkon. Jeho správná volba do značné míry vypovídá o tom, zda s tímto produktem budete schopni uchladit, případně vytopit danou místnost. Princip klimatizace se používají také k chlazení místností s květinami, potravinami nebo IT servery.

Velikost požadovaného výkonu však nemusí být snadnou záležitostí, proto je ideální svěřit výběr klimatizace specialistům, jež se navrhováním klimatizačních systémů a samotnou realizací, dlouhodobě zabývají.

Co ovlivňuje výkon klimatizace?

Objemu místnosti v m3

Pokud se začnete pídit po určení správného výkonu klimatizace, dozajista narazíte na spoustu rad, mezi nimiž bude vyčnívat ta jediná. Zvolte tento údaj na základě přibližného objemu místnosti v m3. Tvrzení, které je určitě pravdivé, nehledě na to, že spousta výrobců klimatizační techniky uvádí u svých produktů i vzduchový výkon, je však ovlivněno také řadou dalších faktorů.

Světové strany

Při výběru vhodné klimatizační jednotky je přihlíženo k orientaci světových stran místnosti, respektive kolik a kudy proniká teplo dovnitř. Z pohledu konstrukčního hrají zásadní roli použité izolace na stěnách nebo kvalita aplikovaných oken.

Osoby, vybavení a účel místnosti

Na zřetel se musí brát počet osob, jež se během většiny dne pohybují v této místnosti. Počet běžících elektrických spotřebičů, které mohou být taktéž producentem určitého tepla.

Výběr pevné či mobilní klimatizace - výkon

Teprve při porovnání všech těch údajů, ve spojení s objemem místnosti, který se ostatně vypočítán násobkem délky, šířky a výšky těchto prostor, docílíte finálního výsledku. Tedy správného výkonu klimatizace, ať už to bude řešení nástěnné nebo mobilní.

S výpočtem, volbou a následnou realizací vám může pomoci například společnost Remko s.r.o.

Dům

15.07.2013 14:49
Někteří lidé využívají k uspořádání své svatby půjčky peněz.  Někteří lidé využijí půjčky až po svatbě kdy mohou získat nižší úroky a delší dobu splatnosti. Předpokládá se, že svatební půjčka je použita  zařízení  nové domácnosti, bytu...
<< 1 | 2

Elektronika

11.07.2013 20:26
Velkým hitem jsou dnes při instalaci televize kvalitní designové stolky pod TV s kryty pro kabely a další příslušenství včetně elektroniky. Nabízených varianty TV stolků je nepřeberné množství, od dřevěných, kovových, skleněných. Provedení může být s jednou či dvěma policemi. Možností je uchytit či...